Beste proteïne shake

Eiwitshakes zijn een populaire manier om de inname van eiwitten te verhogen, wat kan helpen bij het opbouwen van spiermassa, het behouden van spiermassa tijdens gewichtsverlies en het herstellen van spieren na fysieke activiteit. Er zijn tal van eiwitshakes op de markt, maar het kan moeilijk zijn om te bepalen welke het beste is voor jou. In dit blog zullen we de beste eiwitshakes bekijken op basis van smaak, kwaliteit van eiwitten, toegevoegde voedingsstoffen en prijs. Zo kun je de shake vinden die het beste bij je behoeften past.

Om erachter te komen wat de beste eiwitshake is, moeten we eerst wat dingen toelichten zodat je snapt waar naar gekeken word bij het benoemen van de beste eiwitshake;

Eiwitten zijn macrovoedingsstoffen die essentieel zijn voor het functioneren van het menselijk lichaam. Ze spelen een belangrijke rol in het opbouwen, herstellen en behouden van spiermassa en andere weefsels in het lichaam. Eiwitten zijn ook nodig voor de productie van hormonen, enzymen en andere stoffen in het lichaam.

In de fitnesswereld zijn eiwitten vooral belangrijk voor spieropbouw en -herstel. Wanneer je fysieke activiteiten doet, zoals krachttraining of cardio, kan dit leiden tot spierschade. Eiwitten helpen bij het herstellen en opbouwen van deze spierschade, wat kan leiden tot een toename van spiermassa en kracht.

Een proteïne shake is een gemakkelijke manier om extra eiwitten binnen te krijgen, vooral als je het druk hebt en niet altijd tijd hebt om een complete maaltijd te bereiden. Proteïne shakes zijn meestal gemaakt met een eiwitpoeder, zoals wei-eiwit, caseïne of soja-eiwit, en kunnen worden gemengd met water, melk of andere vloeistoffen om een shake te maken. Ze zijn vaak ook verrijkt met extra voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en koolhydraten, om ze tot een complete maaltijd te maken.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een eiwitshake te nemen. Een van de belangrijkste redenen is om de eiwitinname te verhogen. Eiwit is een belangrijk macronutriënt dat nodig is voor verschillende processen in het lichaam, waaronder spierherstel en -groei. Als je actief bent of regelmatig traint, kan het soms moeilijk zijn om genoeg eiwit binnen te krijgen via je dagelijkse voeding alleen, vooral als je bepaalde doelen hebt, zoals spiergroei of gewichtsverlies. In dat geval kan het nemen van een eiwitshake een makkelijke en praktische manier zijn om ervoor te zorgen dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt.

Daarnaast zijn er nog andere voordelen bij het innemen van een eiwitshake:

Snelle eiwitten

Eiwitshakes zijn een snelle bron van eiwitten, wat betekent dat ze snel door het lichaam kunnen worden opgenomen en gebruikt. Dit is vooral handig na het sporten, wanneer spieren snel eiwit nodig hebben om te herstellen.

Eenvoudig eiwitopname verhogen

Als je moeite hebt om voldoende eiwitten binnen te krijgen via je gewone voeding, kan een eiwitshake een gemakkelijke manier zijn om je eiwitinname te verhogen. Dit is vooral handig voor mensen die vegetariër zijn, veganist zijn of allergisch zijn voor bepaalde eiwitbronnen.

Makkelijk in gebruik

Eiwitshakes zijn gemakkelijk te maken en mee te nemen, wat betekent dat je ze kunt nemen waar je maar wilt. Ze zijn ook vaak verkrijgbaar in verschillende smaken, zodat je kunt kiezen voor de smaak die jij het lekkerst vindt.

Helpen bij gewichtsverlies

Eiwitshakes kunnen ook helpen bij gewichtsverlies doordat ze de honger kunnen stillen en de stofwisseling kunnen verhogen. Ze kunnen ook helpen bij het behouden van spiermassa tijdens gewichtsverlies, en kunnen worden gebruikt als aanvulling op een sportvoedingsplan.

Verbeterd herstel

Na fysieke activiteit komen spieren in een toestand van schade en ontsteking. Eiwitten helpen bij het herstellen van deze spierschade en het herstellen van spierweefsel. Het nemen van een eiwitshake na het sporten kan dus helpen om het herstelproces te versnellen en de spieren sneller te laten herstellen. Dit kan ervoor zorgen dat je sneller weer kunt trainen en dat je minder last hebt van spierpijn.

BCAA’s en aminozuren (voor sommige eiwitshakes)

BCAA's (branched chain amino acids) en aminozuren zijn beide belangrijke componenten van eiwit. BCAA's bestaan uit drie essentiële aminozuren: leucine, isoleucine en valine. Essentiële aminozuren zijn aminozuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken en die daarom via de voeding binnen moeten komen. BCAA's spelen een belangrijke rol in het spierherstel en -groei, en ze kunnen ook helpen om vermoeidheid te verminderen en de stofwisseling te verhogen.

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwit en zijn nodig voor verschillende processen in het lichaam, zoals spierherstel en -groei, hormonale regulatie en het transporteren van stoffen door het lichaam. Er zijn 20 verschillende aminozuren, waarvan negen essentieel zijn. Dit betekent dat ze via de voeding binnen moeten komen, omdat het lichaam ze niet zelf kan aanmaken.

Mocht dit iets zijn waar je naar op zoek bent, kies dan een eiwitshake met toegevoegde BCAA’s en aminozuren.

Maar zoals alles in het leven, komen ook eiwitshakes met een aantal nadelen:

Teveel eiwit is niet gezond

 Hoewel eiwitten belangrijk zijn voor de gezondheid, is het mogelijk om te veel eiwit binnen te krijgen. Dit kan leiden tot nierproblemen, osteoporose (verzwakte botten) en andere gezondheidsproblemen. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet te veel eiwit binnenkrijgt en je eiwitinname in balans houdt met de rest van je voeding.

Vaak toegevoegde rommel

Sommige eiwitshakes bevatten toegevoegde suikers, smaakstoffen, kleurstoffen en andere onnodige stoffen. Dit kan betekenen dat je minder gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt dan je zou denken. Het is daarom belangrijk om de ingrediëntenlijst te lezen en ervoor te zorgen dat je een eiwitshake kiest die zo natuurlijk mogelijk is.

Kost geld

Eiwitshakes kunnen duurder zijn dan andere eiwitbronnen, zoals vlees, eieren of bonen. Dit kan betekenen dat het nemen van een eiwitshake een beperkende factor kan zijn voor sommige mensen.

Eiwitshakes zijn een populair onderdeel van de fitness-industrie, vooral onder mensen die op zoek zijn naar een gemakkelijke manier om hun eiwitinname te verhogen.

Er zijn veel verschillende eiwitshakes op de markt, en het kan moeilijk zijn om de juiste keuze te maken. Daarom hebben we de beste eiwitshakes voor je op een rijtje gezet.

Optimum Nutrition Gold Standard 100% Whey

Deze eiwitshake is gemaakt van wei-eiwit en bevat 24 gram eiwit per portie. Het is rijk aan BCAA's en aminozuren en is verkrijgbaar in verschillende smaken, waaronder chocolade, vanille en aardbei.

Voordelen:

 • Smaakt goed
 • Bevat weinig toegevoegde suikers en smaakstoffen
 • Bevat extra aminozuren en BCAA’s

Nadelen:

 • Kan allergische reacties veroorzaken bij mensen die gevoelig zijn voor lactose of soja.

My Protein Impact whey Protein

Deze shake is gemaakt van wei-eiwit en bevat een hoog gehalte aan BCAA's en aminozuren. Het is verkrijgbaar in verschillende smaken, waaronder chocolade, vanille en aardbei.

Voordelen:

 • Goedkope prijs
 • Ruime keuze aan smaken
 • Bevat extra aminozuren
 • Lage hoeveelheid calorieën

Nadelen:

 • Sommige smaken kunnen een chemische smaak hebben

Bodybuilding.com Signature 100% Casein

Deze shake is gemaakt van caseïne-eiwit, wat een langzame afgifte heeft en kan helpen om het spierherstel te verbeteren. Het is verkrijgbaar in verschillende smaken, waaronder chocolade en vanille.

Voordelen:

 • Kan helpen bij het behouden van spiermassa tijdens lange periodes van inactiviteit
 • Bevat weinig toegevoegde suikers en smaakstoffen

Nadelen

 • Sommige smaken kunnen een chemische smaak hebben

Vega Sport Protein

Deze plantaardige eiwitshake is gemaakt van een mengsel van erwten-, hennep- en sacha inchi-eiwit en is verrijkt met vitamines en mineralen. Het is verkrijgbaar in verschillende smaken, waaronder chocolade, aardbei en vanille.

Voordelen:

 • Geschikt voor veganisten en mensen met lactose-intolerantie
 • Bevat extra voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen

Nadelen:

 • Kan een bittere smaak hebben voor sommige mensen

Cellucor COR-Performance Whey

Deze eiwitshake is gemaakt van wei-eiwit en bevat 25 gram eiwit per portie. Het is rijk aan BCAA's en aminozuren en is verkrijgbaar in verschillende smaken, waaronder chocolade, vanille en aardbei.

Voordelen:

 • Smaakt goed
 • Bevat extra aminozuren
 • Goede verhouding tussen eiwit en calorieën

Nadelen:

 • kan allergische reacties veroorzaken bij mensen die gevoelig zijn voor lactose of soja

BSN Syntha-6 

Deze eiwitshake is gemaakt van een mengsel van verschillende soorten eiwit, waaronder wei-eiwit, caseïne-eiwit en eieren. Het bevat 22 gram eiwit per portie en is verkrijgbaar in verschillende smaken, waaronder chocolade, vanille en aardbei.

Voordelen:

 • Bevat een grote hoeveelheid eiwitten per portie
 • Smaakt goed
 • 10 Gram essentiële aminozuren per portie
 • Niet duur

Nadelen:

 • Kan een chemische smaak hebben
 • Bevat toegevoegde suikers en smaakstoffen

MuscleTech NitroTech

Deze eiwitshake is gemaakt van wei-eiwit en bevat 30 gram eiwit per portie. Het is verrijkt met BCAA's en aminozuren en is verkrijgbaar in verschillende smaken, waaronder chocolade, vanille en aardbei.

Voordelen:

 • Bevat een grote hoeveelheid eiwitten per portie
 • Bevat weinig toegevoegde suikers en smaakstoffen
 • Weinig calorieën

Nadelen:

 • Sommige smaken kunnen een chemische smaak hebben
 • Kan allergische reacties veroorzaken bij mensen die gevoelig zijn voor lactose of soja
 • Redelijk duur

MusclePharm Combat Protein Powder

Deze eiwitshake is gemaakt van een mengsel van verschillende soorten eiwit, waaronder wei-eiwit, caseïne-eiwit en eieren. Het bevat 25 gram eiwit per portie en is verkrijgbaar in verschillende smaken, waaronder chocolade, vanille en aardbei.

Voordelen:

 • Bevat een grote hoeveelheid eiwitten per portie
 • Bevat weinig toegevoegde suikers en smaakstoffen
 • Bevat BCAA's en glutamine

Nadelen:

 • sommige smaken kunnen een chemische smaak hebben

Optimum Nutrition Essential Amino Energy

Deze shake bevat een mengsel van essentiële aminozuren, BCAA's en energie-stimulerende ingrediënten die kunnen helpen om het spierherstel te verbeteren.

Voordelen:

 • Kan helpen om energie te geven tijdens het sporten
 • Bevat extra aminozuren en BCAA’s
 • Bevat cafeïne

Nadelen:

Bevat cafeïne, wat niet geschikt is voor mensen die gevoelig zijn voor cafeïne of die cafeïne willen vermijden.

Dymatize ISO100

Deze eiwitshake is gemaakt van wei-eiwit-isolaat en bevat 25 gram eiwit per portie. Het is rijk aan BCAA's en aminozuren en is verkrijgbaar in verschillende smaken, waaronder chocolade, vanille en aardbei.

Voordelen:

 • Bevat een grote hoeveelheid eiwitten per portie
 • Bevat weinig toegevoegde suikers en smaakstoffen.
 • Snel absorberende gehydrolyseerde whey

Nadelen:

 • Sommige smaken kunnen een chemische smaak hebben

Wanneer je het beste een proteïne shake kan innemen, hangt af van je doelen en behoeften. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een manier om hongergevoelens te onderdrukken en je eiwitinname te verhogen(Lean muscle mass), dan kan het nuttigen van een eiwitshake 's ochtends een goede optie zijn. Het kan ook helpen om de stofwisseling op te starten en het spierherstelproces te verbeteren.

Als je actief bent en regelmatig traint, kan het in nemen van een eiwitshake voor of na het trainen nuttig zijn. Een shake voor het trainen kan helpen om spierverlies te verminderen en kan het herstelproces na het trainen versnellen. Het is aanbevolen om een eiwitshake te nemen 30-60 minuten voor het trainen, afhankelijk van hoe snel het eiwit door het lichaam wordt opgenomen. Een shake na het trainen kan helpen om het herstelproces te verbeteren en kan ervoor zorgen dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt om spiergroei te bevorderen. Het is aanbevolen om een eiwitshake te nemen binnen 30-60 minuten na het trainen, afhankelijk van hoe snel het eiwit door het lichaam wordt opgenomen.

Wat betreft hoe je de shake het beste kan nemen, is het aan te raden om water of magere melk te gebruiken. Water is een goede optie omdat het geen calorieën bevat en de shake niet dikker maakt. Magere melk bevat echter wat extra calorieën en kan helpen om het herstelproces te verbeteren, dus dat kan ook een goede optie zijn. Uiteindelijk is het belangrijkste dat je genoeg vocht binnenkrijgt, dus kies wat het beste bij je behoeften past.

In conclusie is het duidelijk dat eiwitshakes een populair supplement zijn onder mensen die actief bezig zijn met sporten en fitness. Ze kunnen helpen om de eiwitinname te verhogen en het spierherstel te verbeteren, wat kan leiden tot betere spiergroei en prestaties. Hoewel er veel verschillende eiwitshakes op de markt zijn, is het belangrijk om te kiezen voor een shake die gemaakt is van hoogwaardige eiwitten.

Wanneer je een eiwitshake neemt, is het belangrijk om te kijken naar het tijdstip waarop je het neemt en hoe je het neemt. De meeste mensen nemen een eiwitshake na het sporten, omdat dit het spierherstel kan verbeteren. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende vocht binnenkrijgt, dus neem de shake met voldoende water of melk.

Bij het maken van een keuze voor een eiwitshake, is het ook belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke behoeften en voorkeuren. De beste eiwitshakes die we hebben besproken, zijn allemaal goede opties om uit te kiezen, maar het is aan jou om te beslissen welke het beste bij je past.

Wat is de beste proteïne shake om aan te komen?

Er is geen “beste eiwitshake” die het beste is om aan te komen. In plaats daarvan zou je moeten kijken naar een shake met een hoog eiwitgehalte en calorieën, en eventueel extra koolhydraten en vetten toevoegen om het calorie-inname te verhogen. Het is ook belangrijk om een shake te kiezen die gemaakt is van hoogwaardige eiwitten en weinig of geen toegevoegde suikers of kunstmatige smaakstoffen bevat. Het is aanbevolen om een voedingsdeskundige te raadplegen voor advies over hoe je je voeding kunt aanpassen om aan te komen.

Wat is de beste proteïne shake voor spiermassa?

Ook hier is geen “beste eiwitshake” voor. In plaats daarvan zou je moeten kijken naar een shake met een hoog eiwitgehalte en eventueel extra calorieën en koolhydraten om het calorie-inname te verhogen. Het is ook belangrijk om een shake te kiezen die gemaakt is van hoogwaardige eiwitten en weinig of geen toegevoegde suikers of kunstmatige smaakstoffen bevat. Het is aanbevolen om een voedingsdeskundige te raadplegen voor advies over hoe je je voeding kunt aanpassen om spiermassa te verkrijgen.

Wat zijn de nadelen voor proteïne shakes?

Er zijn enkele nadelen verbonden aan het gebruik van proteïneshakes:

1. Te veel eiwit kan schadelijk zijn voor de nieren: hoewel eiwitten belangrijk zijn voor het behoud en de groei van spieren, kan het consumeren van te veel eiwit belastend zijn voor de nieren. Het is belangrijk om een gezonde balans te behouden tussen eiwitinname en andere macronutriënten, zoals koolhydraten en vetten.

2. Sommige shakes bevatten toegevoegde suikers en andere ongezonde toevoegingen: sommige proteïneshakes bevatten toegevoegde suikers en andere ongezonde toevoegingen, zoals kunstmatige smaakstoffen en zoetstoffen. Het is belangrijk om te kiezen voor shakes die gemaakt zijn van hoogwaardige eiwitten en weinig of geen toegevoegde suikers of ongezonde toevoegingen bevatten.

3. Ze zijn duurder dan normaal eten: proteïneshakes zijn vaak duurder dan normaal eten. Het is belangrijk om te overwegen of het financieel haalbaar is om shakes te gebruiken als een deel van je voeding.

4. Ze kunnen niet alle voedingsstoffen bieden die je nodig hebt: hoewel proteïneshakes een goede bron van eiwitten zijn, kunnen ze niet alle voedingsstoffen bieden die je nodig hebt. Het is belangrijk om een gebalanceerd dieet te behouden en ervoor te zorgen dat je voldoende andere voedingsstoffen binnenkrijgt.Over de schrijver
Reactie plaatsen