Tips voor grotere billen

Grotere billen… geen enkele dame zegt daar nee tegen. Maar hoe krijg je grotere billen? Spoiler alert… net als alles in het leven gaat dit tijd kosten. Maar, er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om sneller grotere billen te krijgen. Daarom staan hieronder een aantal tips voor de snelste en meest efficiënte manier om grotere billen te krijgen.

Maar wat zijn nou eigenlijk een stel mooie billen? Groot en veel volume? Of juist strak met de perfecte vorm…

Om daar achter te komen moeten we eerst een paar redenen opnoemen over waarom we bepaalde fysieke kenmerken aantrekkelijk vinden. Een deel ervan is biologie - onze hersenen zijn bedraad om te zoeken naar tekenen van gezondheid en vruchtbaarheid bij andere mensen. Maar er zit ook een sociale component aan. Wat wij mooi vinden, verandert in de loop van de tijd en kan worden beïnvloed door cultuur.

Helaas kunnen deze schoonheidsidealen soms schadelijk zijn. Denk maar eens aan de korsetten die mensen vroeger droegen om een kleine taille te krijgen, of aan de Kim Kardashian stijl van billen. En in de mode-industrie hebben we de schadelijke effecten gezien van het promoten van onrealistische en ongezonde dunheid.

Maar het is niet allemaal slecht nieuws. Tegenwoordig hebben we een meer divers scala aan schoonheidsidealen en mensen verzetten zich tegen schadelijke normen. Dus ga je gang en omhels die billen! Ze zijn helemaal in de mode nu.

Middel-heup ratio

Het is niet bepaald baanbrekend nieuws, maar veel mannen lijken zich aangetrokken te voelen tot vrouwen met grote borsten en volle lippen. Bovendien geven mannen de voorkeur aan een kleine tot gemiddelde verhouding tussen taille en heupomtrek. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat een vrouw met een gezonde body mass index (BMI) en een gunstige taille-heupverhouding als gezonder en vruchtbaarder wordt ervaren.

Goed gevormde billen en een smallere taille kunnen worden gezien als een teken van een gezond lichaam. Het hebben van een te groot achterwerk in verhouding tot een smalle taille kan echter worden gezien als te ver afwijkend van de norm en mogelijk minder aantrekkelijk.

Met andere woorden, groter kan tot op zekere hoogte als beter worden gezien, maar het is belangrijk om ook een redelijk smalle taille te behouden.

De hoek tussen de bil en onderrug

Volgens een recent onderzoek kan de hoek tussen de billen en de onderrug van een vrouw een belangrijke factor zijn bij het bepalen van haar aantrekkelijkheid. Uit de studie bleek dat een vrouw met een hoek van 45,5 graden als de meest aantrekkelijke werd beschouwd. Vanuit een evolutionair perspectief wordt aangenomen dat vrouwen met deze vorm mogelijk beter in staat zijn om meerdere kinderen te baren en mogelijk ook in een betere algehele gezondheid verkeren.

Conclusie

1: Er zijn biologische als wel sociale factoren die een rol spelen in wat we aantrekkelijk vinden.

2: Als het om billen gaat, lijkt het erop dat mensen over het algemeen een evenwichtige en gezonde vorm aantrekkelijk vinden.

3: De hoek tussen de billen en de onderrug is ook belangrijk, een hoek van 45,5 word als het meest aantrekkelijke beschouwd. Er wordt gedacht dat deze hoek verband houdt met vruchtbaarheid en algehele gezondheid.

Al met al lijkt het er dus op dat je het beste voor een gebalanceerde, niet te over de top look kunt gaan. (looking at you, Kim Kardashian…)

Je dieet speelt een ontzettend belangrijke rol bij de grootte en vorm van je billen. Hoewel je genen de structuur van je billen beïnvloedt, kan het voedsel dat je eet invloed hebben op hoe groot of klein het wordt. Het is belangrijk om te onthouden dat als je eenmaal de gewenste bilomvang hebt bereikt, je door moet gaan met het eten van een voedzaam dieet en fysieke activiteit om het te behouden. 

Sommige mensen kunnen grotere billen hebben vanwege hun inname van calorierijk, vet voedsel. Het is echter essentieel om je te concentreren op het opbouwen van spieren in plaats van het vergroten van vetophopingen in je billen. Het dragen van overtollig vet kan tot verschillende gezondheidsproblemen leiden, dus het is essentieel om te streven naar een uitgebalanceerd dieet dat spiergroei en algehele gezondheid bevordert.

Hieronder staan een aantal voedingsartikelen die ontzettend goed zijn voor de spieropbouw van je billen.

Zalm

Zalm is een fantastische eiwitbron en kan een geweldige aanvulling zijn op je dieet als je spieren wilt opbouwen, met name in je billen! Slechts een portie zalmverpakkingen van vier ons bevat 19 gram eiwit en bevat relatief weinig calorieën, met slechts 100 per portie. Het is ook rijk aan gezonde vetten die goed zijn voor je hart en hersenen, evenals een verscheidenheid aan vitamines en mineralen zoals selenium, B-vitamines en vitamine D. Als je wat smaak aan je rijst wilt toevoegen of een smakelijk hoofdgerecht wilt maken probeer bij je groenten een stuk zalm te kruiden met je favoriete kruiden. Het zal niet alleen heerlijk smaken, maar het biedt ook tal van voedingsvoordelen.

Eiwitshakes

Eiwitpoeder is een uitstekende voeding voor het opbouwen en behouden van sterke bilspieren. Het bevat veel eiwitten, wat essentieel is voor spiergroei, en het bevat ook relatief weinig calorieën, waardoor het een geweldige optie is voor diegenen die hun billen willen behouden terwijl ze een calorietekort hebben. 

Slechts één portie eiwitpoeder bevat ongeveer 160 calorieën en 30 gram eiwit, evenals verschillende vitamines en mineralen zoals calcium, ijzer, magnesium en kalium. Het is ook een gemakkelijke post-workout snack die je kan helpen herstellen en bijtanken na een training. Dus als je je billen er op zijn best uit wilt laten zien en voelen, overweeg dan om eiwitpoeder in je dieet op te nemen.

Eieren

Eieren zijn voedzaam en betaalbaar voedsel dat perfect is voor het opbouwen en behouden van sterke bilspieren. Ze bevatten veel eiwitten en gezonde vetten, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor een snelle en gezonde maaltijd. Bovendien zijn ze erg veelzijdig, dus je kunt ze in verschillende gerechten gebruiken. 

Als je calorieën probeert te verminderen, kun je kiezen voor eiwitten, die minder calorieën bevatten maar meer eiwitten bevatten dan hele eieren.

Een heel ei bevat ongeveer 72 calorieën, 6,3 gram eiwit en 4,8 gram vet, evenals een verscheidenheid aan vitamines en mineralen zoals vitamine A, B-vitamines, foliumzuur, fosfor en selenium. Dus als je je eiwitinname een boost wilt geven en je doelen voor spieropbouw wilt ondersteunen, overweeg dan om eieren aan je dieet toe te voegen.

Lijnzaad

Lijnzaad is een uitstekende bron van eiwitten en andere voedingsstoffen die de spiergroei kunnen ondersteunen en de omvang van je billen kunnen vergroten. 

Slechts één eetlepel lijnzaad bevat 1,5 gram eiwit, evenals omega 3-vetzuren, vitamine B, magnesium en fosfor. Deze voedingsstoffen werken samen om de omvang van je billen op natuurlijke wijze te vergroten. Het wordt aanbevolen om twee eetlepels lijnzaadpoeder toe te voegen aan je smoothies, salades of andere gerechten om de vruchten te plukken.

Peulvruchten

Peulvruchten zoals linzen en bonen kunnen een geweldige bron van plantaardig eiwit zijn voor vegetariërs en veganisten. Hoewel ze niet zoveel eiwitten bevatten als sommige dierlijke bronnen, vormen ze nog steeds een waardevolle aanvulling op je dieet en kunnen ze helpen je eiwitinname te verhogen. 

Een half kopje linzen of bonen bevat ongeveer 80 calorieën, 3 gram eiwit, 1,5 gram vet en 15 gram koolhydraten, evenals verschillende vitaminen en mineralen zoals calcium, vezels, foliumzuur, ijzer, fosfor, kalium en zink. Ze bevatten ook veel vezels en kunnen in verschillende gerechten worden gebruikt, waardoor ze een veelzijdige en voedzame optie zijn voor diegenen die sterke bilspieren willen opbouwen en behouden.

En nu de belangrijkste vraag… Hoe train je nou eigenlijk je billen en hoe vaak moet je dat nou precies doen?

Het wordt aanbevolen om je billen slechts 3 keer per week te trainen. Overmatige training kan spiergroei en kracht belemmeren. Geef je bilspieren voldoende tijd om te herstellen tussen trainingen door ten minste 48 uur rust te nemen tussen zware workout sessies. 

Let op de behoefte van je lichaam en pas je training hierop aan, eventueel met een extra rustdag. Als billen trainen nieuw voor je is, begin dan met de basisoefeningen en verhoog geleidelijk de intensiteit en het volume naarmate je beter en sterker wordt.

Dus welke oefeningen moet ik doen om op de meest efficiënte manier mijn billen te trainen?

De Romanian deadlift

Deze oefening helpt de bilspieren en hamstrings te versterken en gebruikt tegelijkertijd de juiste techniek voor buigen en tillen om de rug te beschermen.

 • Begin door te gaan staan met je voeten op heupbreedte uit elkaar en je knieën licht gebogen. Houd een halter in elke hand bij je dijen.
 • Roteer vervolgens op je heupen en buig je knieën lichtjes. Duw je billen naar achteren en houd je rug plat. Je torso moet bijna evenwijdig aan de vloer zijn, waarbij de gewichten je schenen bereiken.
 • Span je kern aan en duw je hielen door om rechtop te staan.
 • Houd de gewichten dicht bij je schenen terwijl je optilt.
 • Pauzeer bovenaan en knijp even in je achterwerk voordat je een herhaling voltooit. Herhaal naar wens!

Donkey kicks

Deze beweging traint je bilspieren en biedt voordelen voor je kern, ondersteunt je onderrug en spant meerdere spieren aan.

 • Begin in een positie op handen en voeten, met je polsen onder je schouders, knieën onder je heupen en kern aangespannen.
 • Schop je rechtervoet omhoog en naar het plafond, waarbij je je bilspieren aanspant en je hamstrings gebruikt om je voet omhoog te trekken.
 • Houd je kern betrokken om stabiel te blijven en kantelen naar links te voorkomen. Onthoud dat dit een krachtoefening is, geen flexibiliteit oefening, dus vermijd het buigen van je onderrug.
 • Voltooi alle herhalingen aan de ene kant en herhaal aan de andere kant.

Glute bridges

Glute bridges zijn een effectieve oefening voor het isoleren van de bilspieren. Deze oefening is aanbevolen als je minder ervaring/training hebt gedaan!

 • Om een glute-brug correct uit te voeren, begin je  door op je rug te liggen met je handen langs je lichaam, knieën gebogen en voeten plat op de grond. 
 • Span je bil- en buikspieren aan en til je heupen van de grond door je hielen door te duwen totdat je lichaam een rechte lijn vormt van je schouders tot je knieën. 
 • Houd deze positie even vast, zorg ervoor dat je spanning in je bilspieren houdt en voorkom dat je knieën naar binnen zakken. 
 • Laat je heupen langzaam zakken om terug te keren naar de startpositie. Een volledige herhaling wordt uitgevoerd wanneer je de opwaartse en neerwaartse bewegingen hebt voltooid. 

Vergeet niet om deze oefening langzaam en met focus uit te voeren om te voorkomen dat je momentum gebruikt en om de voordelen van de oefening te maximaliseren.

De Sumo squat

Deze variatie op de traditionele squat richt zich op een unieke manier op de bilspieren en de binnenkant van de dijspieren door de voeten wijder uit elkaar te plaatsen met de tenen naar buiten gericht.

 • Ga staan met je voeten op schouderbreedte en de dumbell voor je lijf met uitgestrekte armen hangend. Houd de dumbell met twee handen aan één zijde vast.
 • Zak rustig omlaag alsof je op een stoel gaat zitten die op elk moment weggetrokken kan worden. Eindig in een positie waarbij de bovenkant van je benen parallel aan de vloer staat.
 • Duw jezelf omhoog door je voeten krachtig in de vloer te drukken. Herhaal naar wens.


De Bulgarian split squat

Deze oefening isoleert voornamelijk de bilspieren en is ook een goede optie voor mensen met mobiliteit of  onderrugklachten. Opgelet! Deze SLOOPT je benen. Begin dus met een licht gewicht, en werk je langzaam maar zeker omhoog.

Volg deze stappen om een bulgarian split squat uit te voeren:

 • Ga met je rug naar een bank staan en plaats je linkervoet op de grond een paar meter ervoor. Plaats de bovenkant van je rechtervoet op de bank, met je schoenveters naar beneden gericht.
 • Plaats je handen achter je hoofd en span je core aan.
 • Buig je knieën om naar beneden te zakken in een gespleten hurkzit. Je linkerknie moet een hoek van 90 graden vormen, met je dij evenwijdig aan de grond en je rechterknie boven de vloer.
 • Zorg ervoor dat je linkervoet ver genoeg van de bank af staat, zodat je linkerknie niet voorbij je linker tenen komt. Spring indien nodig met je linkervoet verder van de bank.
 • Om terug te keren naar de startpositie, duw je door je linker hiel om weer rechtop te staan.

Om de intensiteit van deze oefening te verhogen, kun je halters, een medicijnbal of een zandzak vasthouden tijdens het uitvoeren van de split squats. 


En dan hebben we nog de andere “methoden” die je billen mooier/voller kunnen laten lijken die misschien wel net zo belangrijk zijn als het trainen van je billen…

Een ding dat vaak over het hoofd wordt gezien bij het aankleden, is het uiterlijk van de billen in de gekozen outfit. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan dit gebied bij het kiezen van kleding en aankleden, omdat het een grote impact kan hebben op je algehele uiterlijk. Net zoals je het huis niet zou verlaten zonder je kleren te strijken of je haar te doen, is het belangrijk om na te denken over hoe je kleren om je billen passen. Het negeren van dit kleine detail kan resulteren in een outfit die er slordig of onverzorgd uitziet… Zorg ervoor dat je aandacht besteedt aan de pasvorm en het uiterlijk van je kleding om je billen, zodat je er altijd op je best uitziet.

Plastische chirurgie

En dan hebben we natuurlijk het bekende plastische chirurgie. Voor de mensen die nog niet weten wat het is:

Bilvergroting, ook wel gluteale vergroting genoemd, is een procedure die tot doel heeft het uiterlijk van de billen te verbeteren door de grootte, vorm en contour ervan te veranderen. Er zijn verschillende methoden om dit te bereiken, waaronder het gebruik van siliconen bilimplantaten, vettransplantatie of een combinatie van beide.

Bilimplantaten zijn kunstmatige implantaten gevuld met siliconen die via een operatie in het bilweefsel worden ingebracht. Aan de andere kant omvat vettransplantatie het overbrengen van vet van andere delen van het lichaam naar de billen, een procedure die vaak een Braziliaanse billift wordt genoemd. Beide technieken worden gebruikt om de billen te vergroten en opnieuw vorm te geven voor een meer esthetisch uiterlijk.

Een bilvergrotingsoperatie kan:

 • De volheid,, ronding en projectie van je billen vergroten
 • De balans van je figuur verbeteren
 • Het zelfvertrouwen en zelfbeeld verbeteren

Let wel op! Een operatie voor je billen is zeer intensief en hier moet je niet zo maar voor kiezen. Lees je eerst goed in over de risico’s en eventuele complicaties voordat je hier voor gaat.

Hoge hakken

Is het je ooit opgevallen hoe je houding verandert als je hakken draagt? Ze hebben de neiging om je lichaam in een positie te brengen die je natuurlijke rondingen benadrukt en je benen verlengt. Dit kan een grote impact hebben op het uiterlijk van je derrière, van de rechte rug en schouders tot de strakke kuitspieren en ronde billen. Het contrast tussen de lange benen en de aangespannen bilspieren kan je billen zelfs groter doen lijken.

Je hoeft niet overboord te gaan met superhoge hakken om dit effect te krijgen - zoek gewoon een paar dat bij je outfit past en je de gewenste boost geeft. Hakken van 15 cm zijn niet nodig om een statement te maken. Kies gewoon een hak die je een zelfverzekerd en stijlvol gevoel geeft.

Wrap up

Al met al kan je dus het beste voor een gebalanceerde look gaan. Vergeet kleding, postuur en dieet niet! Want dit kan een grote impact hebben op je curves. 

Raak zeker niet gedemotiveerd als je kleine veranderingen ziet na het sporten. Alles heeft zijn tijd nodig. Als je alle tips in deze blog opneemt in je leven, zul je binnen no-time een transformatie doorgaan.

Hoe krijg je snel ronde billen?

Er is geen shortcut voor snel ronde billen krijgen. Dit heeft tijd nodig, maar als je elke week consequent je billen traint, en dan ook nog eens de juiste voeding eet, dan zul je binnen 8-12 weken de resultaten gaan zien.

Hoe lang duurt het voor je billen groeien?

Hoe lang het duurt is compleet afhankelijk van je trainingsschema en je voeding. Als je alles “goed” doet, zul je binnen 8-12 weken resultaten gaan zien.

Wat laat je billen groeien?

Een combinatie van je billen trainen, de juiste voeding eten, en voldoende slaap laten je billen groeien.

Hoe vaak moet je je billen trainen?

Het wordt aangeraden je billen 3x per week te trainen, met minimaal 48 uur rust tussen elke trainingssessie.


Over de schrijver
Reactie plaatsen